Gerald Harris attorney at law

JAPAN RAIL PASS almaya uygun olanlar?

1. Temporary Visitor(Geçici ziyaretci) damgası şartı

Japon göçmen kanunlarına göre "Geçici Ziyaretçi" vizesi , Japonyada 15 ila 90 gün gezme izni vermektedir .Japonya’ya gittiğinizde havalimanı pasaport kontrolde turistik veya iş amaçlı gidip gitmediğiniz sorulur.Buna göre pasaportunuza Temporary Visitor(Turistik Ziyaretçi) ya da Bussines(İş Amaçlı Ziyaretçi) şeklinde damga uygulanır. JRPass sadece Temporary Visitor (turistik ziyaretçi) damgası bulunması durumunda kullanılabilir. Diğer hiç bir vize, damga vs. olması durumunda Jr Pass'ınızı kullanamazsınız. Temporary Visitor damgası aşağıdaki şekilde gösterildiği gibidir.

 
"Geçici Ziyaretçi" vizesi örneği

2. Eğer yabancı bir ülkede yaşayan Japonsanız ,
   JRPass sadece turistler içindir.Japon vatandaşları bundan ancak aşağıdaki durumlar karşılanırsa faydalanabilirler
  a. Başka bir ülkede sürekli olarak yaşamaya hak kazanmışsa
  b. Yaşadığı ülkede (Japonya dışında ) yabancı biriyle evli ise
 
Not: A ve B maddelerindeki şartlara uyan müşteriler mutlaka belge ile durumlarını ispat etmek zorundadırlar .